Wie ben ik

Wie ben ik?

Mijn naam is Berlinda Minnes (1977), moeder, verloskundige en coach én ervaringsdeskundige. Samen met mijn 2 zoons (2017 en 2019) en onze 2 katten woon ik in Beverwijk.

Na het afronden van de opleiding tot verloskundige in 2007 heb ik ruim 6 jaar bij diverse verloskundige praktijken in de regio Kennemerland gewerkt. Sinds 2012 ben ik werkzaam in een van de Amsterdamse ziekenhuizen waar ik met veel plezier de meest bijzondere baringen begeleid én vrouwen tijdens de zwangerschap coach en begeleid bij de verwerking van traumatische ervaringen en angst voor de bevalling. Daarnaast heb ik mijn eigen coachpraktijk om vrouwen die begeleiding te bieden die zij nodig hebben voor, tijdens of na een zwangerschap en bevalling.

berlinda minnes450x300

Wat doe ik?

De meeste mensen denken bij zorg voor zwangeren en barenden direct aan de lichamelijke, of fysieke zorg. Ik geloof dat de zorg voor zwangeren veel meer inhoudt. Ik wil graag dat vrouwen niet alleen ondersteuning krijgen op het praktische en fysieke aspect, maar dat er ook aandacht besteed wordt aan de mentale, emotionele en sociale gezondheid, want het doet er allemaal toe.

Je kunt een zwangerschap of bevalling hebben die ‘volgens het boekje’ is verlopen, en een gezond kind ter wereld brengen, maar dit zelf totaal anders beleefd hebben en je emotioneel niet fit voelen.

Hoe beter je jezelf fysiek én mentaal voelt zowel voor, tijdens als na de zwangerschap, en hoe meer ruimte er is voor je eigen, persoonlijke ontwikkeling, gevoelens en wensen, des te positiever sta je in je zwangerschap en beleef je de zwangerschap én bevalling op een positievere manier. Oók als je een eerdere negatieve, ingrijpende of traumatische ervaring hebt mee gemaakt waardoor je nu ontzettend op ziet tegen de zwangerschap, bevalling of kraambed of heel angstig bent.

Ik bied je dé begeleiding en ondersteuning om een van de meest bijzondere periodes in je leven zo goed en zo fijn mogelijk te beleven.

Met mijn ondersteuning haal je het beste uit jezelf, je zwangerschap en je bevalling en gun je jezelf de beste start met je kind. 

Call Now Button