Wie ben ik

Mijn naam is Berlinda Minnes (1977), moeder, verloskundige en coach én ervaringsdeskundige. Samen met mijn 2 zoons (2017 en 2019) en onze 2 katten woon ik in Beverwijk.

Na het afronden van de opleiding tot verloskundige in 2007 heb ik ruim 6 jaar bij diverse verloskundige praktijken in de regio Kennemerland gewerkt. Sinds 2012 ben ik werkzaam in een van de Amsterdamse ziekenhuizen.

Daarnaast ben ik sinds 2 jaar coach en heb ik mijn eigen coachpraktijk waarin ik iedereen de kans wil geven haar (maar ook zijn) echte ik te ontdekken en op een positieve manier met persoonlijke vraagstukken en/of dilemma’s in de zwangerschap, angst voor de bevalling en/of traumatische ervaringen rondom zwangerschap of bevalling om te gaan.

berlinda minnes450x300

Mijn werk als verloskundige doe ik elke keer weer met ontzettend veel plezier en liefde; het geeft me ontzettend veel voldoening. Ik mag aanwezig zijn bij de meest bijzondere en maar ook vaak heftigste momenten in een mensenleven, waarbij ik de aanstaande ouders begeleid/coach door het proces naar het ouderschap.

Gelukkig brengt het vak veel mooie en positieve momenten, maar helaas loopt een zwangerschap, bevalling of kraambed niet zoals gehoopt.

In mijn werk als verloskundige (maar ook tijdens mijn eigen zwangerschappen en de weg hier naar toe) heb ik gemerkt dat er soms twijfel, onzekerheid of angst is over een (komende) zwangerschap, bevalling of periode hierna.

Omdat ik jou als zwangere of ouder (moeder, vader) graag een zo positief mogelijke ervaring wil geven tijdens je zwangerschap, bevalling en periode hierna bied ik jou mijn begeleiding aan tijdens deze bijzondere periode: Vanaf de weg naar zwangerschap toe tot het moment dat je daadwerkelijk (alleen of samen met je partner) ouder bent geworden of gedurende de periode hierna (waarin misschien wel heel andere uitdagingen of nieuwe zwangerschappen op je pad komen).

Om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden tijdens je zwangerschap of bij angst voor de bevalling of bij de verwerking van traumatische ervaringen heb ik diverse opleidingen gevolgd waaronder de opleiding tot coach practitioner, geboorte- en bevallingstrauma begeleider, en begeleiding bij angst voor de bevalling. Daarnaast heb ik enkele opleidingen gevolgd op het gebied van rouw en verlies, met name gericht op zwangerschap.

Vanuit mijn verwondering zal ik je oprecht en met passie, aandacht en positiviteit ondersteunen en uitdagen tijdens je zwangerschap en bij de voorbereiding op je bevalling.

Call Now Button