Jouw bevalplan

Ben jij zwanger en heb je al nagedacht over je bevalplan? Of heb je die al geschreven? Vast een vraag die je ook al van je verloskundige of gynaecoloog hebt gehoord.

Als verloskundige zie ik in de dagelijkse praktijk heel veel bevalplannen of geboorteplannen voorbij komen. Van de meest korte (vaak praktische) tot de meest uitgebreide plannen, waarin tot in detail staat beschreven hoe alles moet gaan verlopen. En juist dit soort plannen helpen niet altijd bij het ontstaan van een positieve ervaring bevalervaring, hoe de bevalling dan ook zal verlopen.

Want, een positieve bevalervaring ligt niet aan hoe je bevalling is verlopen en aan de manier van bevallen, het gaat om de beleving van jou als barende. Een goede voorbereiding kan hierbij helpend zijn.

Persoonlijk noem ik het bevalplan daarom dan ook liever een geboortewens: een wens van hoe de bevalling er uit zal zien, afgestemd op jouw zwangerschap en jouw persoonlijkheid, op een reële manier. Want een bevalling valt immers niet ‘te plannen’.

Het omschrijven en opschrijven van je geboortewensen kan best lastig zijn. Want hoe kan je iets omschrijven waarvan je niet weet hoe het gaat lopen, wat jouw behoeften precies zijn en je niet hoe je het tijdens de bevalling ervaart en hoe je met bepaalde emoties en gevoelens om zal gaan.

En als je al eens (of meerdere keren) eerder bent bevallen, hoe bereid je je het beste voor en heb je misschien wel net zo’n positieve ervaring als een eerdere keer, of als je niet positief op je bevalling(en) terugkijkt: hoe voorkom je dat er niet weer dingen gebeuren die je liever anders had beleefd? Hoe ga je nu wel een zo positief mogelijke ervaring krijgen?

Op internet zijn veel templates te vinden, als hulp om een bevalplan te schrijven. Hier gaat het vaak om de praktische dingen: wie wil je bij de bevalling? Wil je wel of geen pijnstilling? Wil je borst- of flesvoeding geven en wat wil je met de placenta bijvoorbeeld.

Maar… een fijne, goede beschrijving van je geboortewensen bevat zoveel meer. Het helpt je om je zo goed, én reëel mogelijk voor te bereiden op je bevalling en je bevalling op een positieve en  manier te beleven.

Het gaat hierbij veel verder dan de vraag wie er bij je bevalling aanwezig is, en of je het licht gedimd wil hebben of niet. Het gaat hier om JOU en je partner, hoe jullie er in staan, wat jullie wensen zijn en hoe jullie het voor jullie zien. En dan niet strak omlijnd, maar in een open kader, waarin aan alle opties en scenario’s wordt gedacht, zodat jij/jullie hier zo goed mogelijk mee kan/kunnen omgaan. Ook als het anders loopt dan gehoopt.

Wil jij het beste persoonlijke bevalplan om jouw bevalling op z’n best te beleven? En straks op een positieve manier op jouw bevalling en kraambed terug kunnen kijken? Dan kan je bij Saar Coaching terecht.

Voor wie?

Voor iedere zwangere vrouw (en haar partner) die zich goed wil voorbereiden op de bevalling en de kraamperiode om deze op een zo positief mogelijke én reële manier te beleven.

Wat kun je verwachten?

In 2 ‘geboortewens-sessies’ kijken we samen naar jouw zwangerschap, je (jullie) persoonlijkheid en je (jullie) wensen om uiteindelijk tot een persoonlijke geboortewens te komen. Daarnaast help ik je bij een goede voorbereiding voor je kraamtijd.

Tarieven

‘Jouw geboortewens’ kost € 100,00 (incl. BTW). Dit is het all in tarief voor een uitgebreide afspraak (max 1,5 uur), waarin ik je begeleid en help je beschrijving van je geboortewensen te verdiepen, zodat het écht persoonlijk wordt én een kortere sessie (max 45 minuten) om jouw uiteindelijke geboortewensen te bespreken.

Mocht blijken dat er behoefte is aan een extra sessie dan is dit altijd mogelijk. Een extra sessie kost € 65,00 per uur (incl. BTW).

Als dit gewenst is, is het ook mogelijk om online af te spreken via Zoom.

Meer informatie of aanmelden?

Voor meer informatie of aanmelden kun je gebruik maken van het contactformulier of stuur een email naar info@saar-coaching.nl of bellen of een (whatsapp) bericht sturen naar 06- 395 400 13

Call Now Button