Bevallingstrauma’s

Soms verloopt een zwangerschap, de weg naar het moederschap of de bevalling niet zoals verwacht of gehoopt en denk je met negatieve gevoelens terug aan de zwangerschap of bevalling, of heb je de bevalling als traumatisch ervaren.

Hoewel de meeste vrouwen positief op hun zwangerschap en/of bevalling en/of kraambed terug kijken, is er een aanzienlijk deel (10-20%) dat de bevalling als traumatisch heeft ervaren. Eén tot drie procent ontwikkelt zelfs een post traumatische stress stoornis (PTSS).

Vaak wordt gedacht dat een traumatische bevalling alleen ontstaat door een interventie als een spoedkeizersnede, een bevalling met een vacuümpomp of ernstig bloedverlies, maar uit onderzoek blijkt dat de traumatische of negatieve ervaring met allerlei (persoonlijke of omgevings) factoren te maken kunnen hebben.

Het belangrijkste waar het om gaat, is jouw gevoel, om hoe jij (of je partner) het hebt (heeft) ervaren.

Herken je jezelf in bovenstaande tekst? Ervaar jij (lichamelijke of psychische) klachten (al dan niet dagelijks) door jouw zwangerschap of bevalling en/of kijk je met een negatief gevoel terug op deze gebeurtenis? Blijf er dan niet mee rondlopen; ik kan je helpen om jouw negatieve of traumatische ervaring te verwerken.

Wat kun je verwachten?

Door middel van coachingsgesprekken waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van een vriendelijke, zachte, maar (wetenschappelijk bewezen) effectieve gesprekstherapie kunnen negatieve ervaringen, gebeurtenissen en gevoelens worden omgezet in positieve gedachten, waarbij psychisch en lichamelijk herstel plaatsvindt.

De vorm van het gesprek is afhankelijk van jouw ervaringen en wensen.

Tijdens een of meerdere gesprekken help ik je om door middel van onder andere verbeelding te voelen en zelfs te ervaren, waardoor innerlijke blokkades in je brein worden opgeheven en er nieuwe hersenverbindingen ontstaan, waardoor je de negatieve gedachte en/of gevoelens kan omzetten in een positief beeld.

Vrouwen gaan zich vaak al tijdens het gesprek beter voelen; klachten verdwijnen en in de weken na het gesprek verbetert dit nog meer. Het herstel is blijvend en gaat gepaard met minder lichamelijke en mentale klachten en met meer energie. Ook krijgen vrouwen vaak een gevoel van controle (terug) en ervaart een groot deel een toename van welzijn en ontspanning binnen het gezin.

Vaak zijn een tot twee gesprekken al voldoende, afhankelijk van het aantal negatieve of traumatische ervaringen die de vrouw heeft.

Soms komen er tijdens de gesprekken ook andere dingen naar voren die een rol kunnen spelen bij de verwerking van een negatieve of traumatische ervaring. In dit geval is het mogelijk om een combinatie-traject aan te gaan voor persoonlijke coaching naast de begeleiding bij de verwerking van negatieve of traumatische ervaringen rondom zwangerschap, geboorte of kraamperiode.

Voor wie?

Coaching of begeleiding is geschikt voor alle vrouwen die een negatieve of traumatische ervaring na een zwangerschap of bevalling hebben en behoefte hebben aan begeleiding bij de verwerking hiervan.

Ook vrouwen die een miskraam of een  buitenbaarmoederlijke zwangerschap, een afbreking hebben doorgemaakt of te maken hebben gehad met een stilgeboren kindje, of negatieve of traumatische ervaringen in de kraamperiode hebben zijn welkom.

Als jij als partner de bevalling als negatief of traumatisch hebt ervaren, en je hebt behoefte aan ondersteuning bij de verwerking hiervan, ben je ook van harte welkom.

Tarieven

De kosten voor een hersteltraject (**) zijn € 200,0 (incl. BTW). Een vervolggesprek kost € 73,50 (per uur, incl. BTW).

** incl. telefonische kennismaking, intake, gesprek en telefonische evaluatie. 

Meer informatie of aanmelden?

Voor meer informatie of aanmelden kun je gebruik maken van het contactformulier of stuur een email naar info@saar-coaching.nl of bellen of een (whatsapp) bericht sturen naar 06- 395 400 13

Call Now Button